Naixement ENGINY-era

Naixement ENGINY-era
Activitat i Premsa  >  Naixement ENGINY-era

Naixement d'ENGINY-era

El 25 d'abril de 2020 va néixer el projecte social ENGINY-era. Es va triar aquest dia ja que durant la setmana es van celebrar el Dia de la Creativitat i la Innovació, la Diada de SantJordi , el Dia Mundial del Llibre i el Dia de les nenes en les TIC.

L'objectiu és fer arribar les disciplines STEM (la Ciència, la Tecnologia, l’Enginyeria i les Matemàtiques) a tots els infants a través de la realització i divulgació d'activitats, projectes i tallers amb la voluntat de trencar amb els estereotips de gènere o qualsevol altra discriminació.

El nom és un joc de paraules i, alhora, una declaració d'intencions. D'una banda, perquè volem projectar un futur millor: una nova era on es pugui desenvolupar l’ENGINY sense discriminacions, que fa referència a la capacitat que té una persona, home o dona, d'imaginar o de crear coses útils combinant amb intel·ligència i habilitat els coneixements i els mitjans tècnics que té. I per aconseguir-ho, cal la integració de totes les àrees STEM i la igualtat entre gèneres. D'altra banda, perquè amb la paraula ENGINYERA, donem protagonisme a la dona, com a reclam de les desigualtats d'oportunitats que encara hi ha.


2 tallers al programa Popap Escolar de Catalunya Ràdio

Durant el confinament ENGINY-era va oferir en directe per Catalunya Ràdio dos tallers per a nenes i nens de Primària. La Sílvia, el 20 de maig els va explicar com fer estructures amb productes casolans com escuradents i trossets de fruita, i el 8 de juny els va explicar com fer diversos tipus de catapultes, com funcionen, el seu origen i com experimentar jugant amb elles. 


Participació d'ENGINY-era en el projecte Oracle4Girls virtual

En ple confinament, ENGINY-era va oferir tallers online en el marc del projecte Oracle4Girls modalitat online per a nenes des de 4 a 17 anys d'arreu d'Espanya i subvencionat per l'empresa Oracle. 

Els tallers que es van impartir van ser: "Un mundo de puntos" de matemàtiques, "Mujeres en la NASA" de Tecnologia i "Construcción de una ballesta y un coche propulsado" d'Enginyeria.


Tallers per a filles i fills de persones col·legiades de la TEG

Durant tots els dijous de juliol ENGINY-era va realitzar 5 jornades de tallers online per a fills i filles de col·legiats i col·legiades dels Col·legis que formen part de la TEG (Taula d'Enginyeria de les Comarques Gironines www.teg.cat).

A cada jornada es van fer 2 grups en separats per edats, cobrint els cursos d'entre 1er i 6è de Primària.

Es van realitzar tallers d'Enginyeria: "Construcció d'un braç articulat" i "Construcció d'un catamarà propulsat", de Tecnologia "Crea el teu 1er videojoc" i "Programa el teu 1er robot virtual", de Ciències "I tu, com reacciones?" i de Matemàtiques "Ens mengen la geometria".

Aquests tallers els va subvencionar la TEG amb la finalitat d'oferir tallers gratuïts STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) als fills i filles dels seus col·legiats i col·legiades.


Article sobre ENGINY-era a Fulls d'Enginyeria

La publicació digital Fulls d'Enginyeria dedica un article al projecte, on explica els objectius, línies de treball d'ENGINY-era i les motivacions de la Sílvia Planella i l'Andrea González, codirectores del projecte.

Neix ENGINY-era, un nou projecte de vocacions STEM


i... molt més!


Pots consultar totes les novetats i notícies d'ENGINY-era al blog de la web www.enginy-era.com 

i a les xarxes socials:

Twitter i Instagram: @enginy_era / Facebook: ENIGNY-era
Tornar a Activitat i Premsa